Maribor
17.03.2016

Športna zveza Maribora je včeraj v dvorani UŠC Leona Štuklja izbrala najboljše športnike in športnice minulega leta.Maribor je dobil športnico in športnika za leto 2015. Mariborski športni novinarji so z glasovi izbrali, da je športnica leta alpska smučarka Ilka Štuhec. Športnik leta je postal Filip Flisar tekmovalec v smučarskem krosu. Pri ekipah ni bilo negotovosti. Najboljša ženska ekipa je odbojkarski klub Nova KBM Branik. Mariborčanke so aktualne pokalne prvakinje. Najboljše moštvo je po pričakovanju Nogometni klub Maribor. Kegljaški klub Konstruktor je najboljša ekipa v individualnih panogah, medtem ko je najboljši trener za leto 2015 je postal Bruno Najdič, trener ženske ekipe odbojkarskega kluba Nova KBM Branik. Najboljše šolsko športno društvo v Mariboru imajo na OŠ Ludvika Pliberška. Naj perspektivna športnika sta postala Sara Pungartnik (taekwondo) in Grega Popović (plavanje). Najboljši športniki invalidi 2015 so: Sanja Debevc in Žiga Kos ter ekipa gluhih in naglušnih futsalistov.

Na prireditvi so se podelila tudi najvišja priznanja Cizljeve plakete v spomin na predvojnega vsestranskega in uspešnega mariborskega športnika Mirana Cizlja, ki ga podeljuje Športna zveza Maribor za odmevne športne dosežke v članskih kategorijah, za izjemno uspešno organizacijsko  in strokovno delo pri razvoju športa.
Komisija za priznanja pri ŠZ Maribor je odločila, da najvišja priznanja na športnem področju v Mariboru dobi osem dolgoletnih zaslužnih delavcev v različnih športnih panogah.

Cizljeve plakete za leto 2015 so prejeli:

Božo - Bojan Kumperščak za 40 let uspešnega dela v taborniški organizaciji.
Bruno Najdič za dolgoletno strokovno in organizacijsko delo v odbojki.
Darko Vujčič za 25 let uspešnega strokovnega in organizacijskega dela v Ju-jitsu.
Jan Čreslovnik za dolgoletno strokovno, organizacijsko in sodniško delo v Taekwondo-ju.
Maja Šarac za 35 let uspešnega strokovnega in organizacijskega dela v plavanju.
Silvester Lipošek za 30 let uspešnega strokovnega in organizacijskega dela v plavanju.
Teniški klub Branik za 75 let uspešnega organizacijskega dela in podpore pri razvijanju teniškega športa v Mariboru.
Žan Luka Zelko za osvojeni bronasti kolajni na evropskem in svetovnem članskem prvenstvu v letu 2015.

PLAKETA – posebno priznanje za leto 2015 je prejelo Društvo invalidov Maribor- za uspehe na področju športa za invalide, za povečano vključevanje in spodbujanje športa invalidov.

Iskrene čestitke vsem športnikom.