27.04.2013

Nesrečni poraz Maribora v zadnji sekundi tekme.

FRISCH AUF GÖPPINGEN (NEM) : RK MARIBOR BRANIK  31: 30

Rokometaši mariborskega Branika, ki so še zadnji slovenski predstavnik v evropskih pokalih, so z odlično igro na prvi tekmi ¼ Pokala EHF remizirali z 26:26 z nemškim bundesligašem Göppingenom.

Povratno srečanje v Nemčiji bo sporedu čez teden dni.   

Pokal EHF – ¼ finala 1. tekma, 20.04.2013, Dvorana Tabor Maribor; gledalcev: 2.000; sodnika: Csaba DOBROVITS in Peter TAJOK (oba MAD); Delegat EHF: Vladimir SOKOL (HRV)

RK MARIBOR BRANIK – FRISCH AUF GÖPPINGEN(NEM)   26:26(13:15)

Mariborčanom je žreb v ¼ finalu Pokala EHF namenil lanskoletnega zmagovalca prejšnje izdaje Pokala EHF nemški Frisch auf Göppingen, za katerega brani slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt.

Že pred žrebom se je vedelo, da se bo Maribor Branik, ki se je v zgodovinski  ¼ finale Pokala EHF uvrstil kot najboljše drugouvrščeno moštvo izmed štirih skupin, pomeril z nemškim bundesligašem.

Tako bomo v Taboru priča še enemu rokometnemu spektaklu, saj prihaja dvakratni zaporedni in hkrati zadnji zmagovalec prejšnje izdaje Pokala EHF, Frisch auf Göppingen. Moštvo slednjega je v skupinskem delu tekmovanja v Skupini A osvojil prvo mesto pred špansko La Riojo in slovenskim Cimosom Koprom. »O nemških tekmecih ni potrebno izgubljati besed, saj velja njihova liga za najmočnejšo na svetu. Göppingen je moštvo z bogatimi evropskimi izkušnjami, z izjemnimi posamezniki, med katerimi je tudi slovenski vratar Primož Prošt, ter z bučno podporo s tribun. Mi smo številne presenetili že v skupinskem delu, ampak vse skupaj je odraz dobrega dela na vseh nivojih, zato smo prepričani, da bomo z dobrimi predstavami nadaljevali tudi v ¼ finalu. To bo nedvomno največja tekma našega kluba v zgodovini, izjemen dogodek za mesto, preizkušnja za naš klub. Osebno sem prepričan, da ob razprodanem Taboru Nemcem ne bo lahko.« je takoj po žrebu dejal direktor RK Maribor Branik Andrej Bauman.

Vir in več informacij na : http://www.rk-maribor.si/