Maribor
12.03.2015

Maribor je dobil športnico in športnika za leto 2014. Mariborski športni novinarji so z glasovi izbrali, da je športnica leta alpska smučarka Ilka Štuhec. Športnik leta je postal Filip Flisar tekmovalec v smučarskem krosu. Pri ekipah ni bilo negotovosti. Najboljša ženska ekipa je odbojkarski klub Nova KBM Branik. Mariborčanke so aktualne državene prvakinje. Najboljše moštvo je po pričakovanju Nogometni klub Maribor državni prvaki in udeleženci lige prvakov. Železničarski teniški klub Maribor so najboljša ekipa v individualnih panogah, medtem ko je najboljši trener za leto 2014, trener Maribora Ante Šimundža.

Najboljše šolsko športno društvo v Mariboru imajo na OŠ Ludvika Pliberška. Naj perspektivna športnika sta postala Desiree Ajlec in Vito Vodenik. Najboljši športniki invalidi 2014 so: Danica Padežnik in Matej Kopič ter ekipa gluhih in naglušnih futsalistov.

Na prireditvi so se podelila tudi najvišja priznanja Cizljeve plakete v spomin na predvojnega vsestranskega in uspešnega mariborskega športnika Mirana Cizlja, ki ga podeljuje Športna zveza Maribor za odmevne športne dosežke v članskih kategorijah, za izjemno uspešno organizacijsko  in strokovno delo pri razvoju športa.
Komisija za priznanja pri ŠZ Maribor je med 13 predlogi za dobitnike Cizljevih plaket odločila, da najvišja priznanja na športnem področju v Mariboru dobi sedem dolgoletnih zaslužnih delavcev v različnih športnih panogah in

Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor plaketo Sveta invalidov Mestne občine Maribor

Cizljeve plakete za leto 2014 so prejeli:

Milan BORKO - za sedemindvajset let strokovnega in organizacijskega dela v borilnih veščinah.
Iztok CIGLARIČ - za dvajsetletno uspešno strokovno in organizacijsko delo v atletiki.
Maks FERŠ - za več kot petinštiridesetletno neprekinjeno prizadevno strokovno delo v balinarskem športu.
Borut JARC - za tridesetletno uspešno strokovno in organizacijsko delo v nogometu.
Milan LOVRENČIČ  - za petindvajset let strokovnega in organizacijskega dela ter za trud in zasluge pri razvoju veslaškega športna na tekočih in na divjih vodah.
Herman NOVAK - za več kot tridesetletno delovanje na področju športne kulture v Mestni občini Maribor.
Anica ŠPENDL - za uspešno in predano delo pri organizaciji Šalamunovega memoriala vse od prvega leta do danes.

Plaketo Sveta invalidov Mestne občine Maribor je dobilo DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR - za dosežene odlične rezultate na področju športa za invalide v letu 2014 in za spodbujanje športa invalidov.

Iskrene čestitke vsem športnikom.