Maribor
10.11.2014

V 85. letu je svojo življenjsko pot sklenil Franc Sinič, dolgoletni športni novinar, od leta 1974 dopisnik hrvaškega športnega dnevnika Sportske novosti.
Vrsto let je živel v Račah, kasneje v Hočah in nazadnje v domu starejših občanov v Slovenski Bistrici.
Bil je vnet privrženec športa, deloval je kot učitelj telesne vzgoje, bil je ustanovitelj in dejaven član številnih športnih društev, ki je življenje posvetil organizaciji številnih športnih prireditev. Bil je tudi odličen športnik, zlasti nogometaš in tenisač. Med drugim je bil tudi večkratni teniški veteranski novinarski prvak Slovenije, leta 2001 je v avstralskem Perthu osvojil bronasto medaljo na novinarskem svetovnem teniškem prvenstvu v dvojicah. Bil je tudi ustanovitelj Teniškega kluba Hoče, v katerem je postal častni član. Neizbrisen pečat je zapustil tudi v vrstah Nogometnega kluba Maribor, pri katerem je bil med letoma 1972 in 2005 član raznih komisij in odborov ter dolgoletni uradni napovedovalec na tekmah v Ljudskem vrtu in v dvorani Tabor.
Za svoj prispevek športu je prejel številna priznanja, med drugim leta 1988 tudi Cizljevo plaketo Športne zveze Maribor, kasneje tudi plaketo občine Hoče...

Zadnje slovo od preminulega Franca Siniča bo predvidoma v soboto, 15.11.2014 ob 13.00 uri v Slivnici pri Mariboru.

Slava njegovemu spominu!