Datum: 
30/03/2018 do 15/04/2018

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez objavlja razpis za projekt Mini olimpijada 2018. Projekt, ki se v organizaciji OKS-ZŠZ izvaja že dobrih 13 let, je v tem času dosegel zavidanja vredno razširjenost in popularizacijo.

V preteklem letu se ga je udeležilo več kot 10.000 otrok na več kot 30 lokacijah v izvedbi lokalnih športnih zvez, klubov in društev. Pomembno vlogo pri izvedbi posameznih dogodkov so opravile tudi regijske pisarne OKS-ZŠZ.  

Letos se bo v projektu namenilo še več pozornosti povezovanju med različnimi deležniki (posameznimi šolami, vrtci, podružnicami, športnimi klubi, društvi) z namenom povečati njihovo število in s tem omogočiti še boljšo medsebojno komunikacijo, mreženje in izmenjavo različnih izkušenj, mnenj in pogledov. Na izbranih dogodkih bo Zavod za šport PR Planica izvedel tudi športni izziv, s katerim bo predstavljal svoje programe Mali sonček, Zlati sonček in Krpan.

OKS-ZŠZ vsem zainteresiranim organizacijam, ki se v projekt vključujejo kot izvajalci, zagotavlja vsebinsko in finančno podporo (glede na objavljene kriterije in razpoložljiva sredstva) z namenom izpeljati vrhunski, športno-zabavni dogodek za najmlajše in njihove malce starejše vrstnike.

Ob tej priložnosti so vse športne organizacije vabljene, da glede prijave na razpis pišejo na e-naslov sportzavse@olympic.si. Razpis se zaključi 15. aprila 2018.

Povezava na OKS, kjer je objavljen razpis: http://www.olympic.si/novica/669