Datum: 
08/03/2018

Šport prinaša vzpone in padce. To je na svoji koži občutil tudi najboljši slovenski tekvondoist olimpijskega sloga WTF Ivan Trajković. Na nedavnem tekmovanju za svetovni pokal v Mariboru je v kategoriji do 87 kg osvojil tretje mesto, ob koncu minulega tedna pa na podobnem tekmovanju v Sofiji, na katerem je bila tekmovalna zasedba še bolj kakovostna, prvo. "V Mariboru sem pred svojimi navijači želel izkazati, toda moji nastopi niso bili na pravi ravni. Tekmovanje v dvorani Tabor je bilo moje prvo v sezoni, motivacija je bila, toda na borišču nisem deloval tako, kot sem si želel. Veliko bolje mi je šlo v Sofiji, čeprav so bili tekmeci še bolj kakovostni. Med razočaranjem in podvigom je tanka črta," je po enajsturni vožnji s kombijem od Sofije do Maribora povedal Ivan Trajković.

Član mariborskega tekvondo kluba je v Sofiji na borišče stopil trikrat. Kot drugi nosilec je bil v prvem krogu prost, v drugem je s 30:10 premagal Ukrajinca Vladislava Bondarja, v polfinalu s 13:1 Grka Christoforosa Kallifonisa in v finalu s 24:20 Angleža Muhammada Lutalo. "Dvoboj proti enem najbolj znanih tekvondoistov na svetu, nosilcu srebrne in bronaste kolajne z olimpijskih iger, je bil prava poslastica. S trenerjem Kristijanom Kovačičem sva skovala ustrezno taktiko, dvoboj sem začel napadalno, z izjemo nekaj sekund druge runde sem ves čas imel točkovno prednost in jo z zbranim in odločnim bojem obdržal do konca obračuna," je Trajković opisal pot do pomembne zmage, ki mu je prinesla tudi deset točk za svetovno in olimpijsko lestvico. "Na prvi sem na približno šestem mestu, na drugi na devetem. Počasi se vzpenjam, kar me navdaja z optimizmom, saj je letos pred menoj še veliko pomembnih tekmovanj."

Še dve kolajni v Bolgariji
V Sofiji se je v članski konkurenci izkazala tudi Sandra Milosavljević (Dragon Ljubljana), ki je bila tretja v kategoriji do 62 kg. "Med mladinci sta nadarjenost potrdila Nik Auguštin (nad 78 kg) in Tilen Ajhmajer (do 68 kg). Prvi je po Carigradu, Mariboru in Sofiji še tretjič stopil na najvišjo zmagovalno stopničko, drugi pa je bil peti," je povedal njun trener v klubu Red Power in tehnični direktor reprezentance Kristijan Kovačič.

Športnik Maribora za leto 2017 je tekmovanje v Sofiji končal z nekaj buškami, vendar ne tako hudimi, da bi ga odvrnile od nadaljevanja priprav na nove izzive. "Nekaj dni bom počival, nato pa me spet čaka trdo delo. Do majskega evropskega prvenstva bom nastopil na še dveh ali treh tekmovanjih za svetovni pokal, da ostanem v tekmovalnem ritmu. Med drugim bom ob koncu marca tekmoval v Maroku, na turnirju za svetovni pokal G2, na katerem sem lani zmagal. Predvidevam, da bo tam konkurenca še zahtevnejša, saj je ob odličnih evropskih borcih pričakovati tudi veliko afriških."

Vir novice: https://www.vecer.com/ivan-trajkovic-med-razocaranjem-in-podvigom-je-tanka-crta-6419868