Datum: 
18/04/2017

Ju-jitsu klub ADK Maribor je v sodelovanju z Ju-jitsu zvezo Slovenije pripravil 13. Mednarodni turnir ROBI RAJH - MARIBOR OPEN. Tekmovanje je potekalo v športni dvorani Tabor, 01. In 02. aprila 2017. Tekmovalci šestintridesetih klubov iz devetih evropskih držav so se pomerili v borbah, ne wazi in DUO sistemu - prikaznih tehnikah. Preko tristo tekmovalcev je prikazalo nekaj vrhunskih dvobojev in zavidljivih rezultatov.

Domači tekmovalci, tekmovalci JJK ADK Maribor so pripomogli k nekaterim vrhunskim dvobojem. Izpostaviti je potrebno odlično drugo mesto tekmovalca Anžeta Vujčiča v članski kategoriji do 85 kilogramov ne-waza, drugo mesto Jana Veberiča v kategoriji kateti do 73 kilogramov borbe, drugo mesto Matije Peruša v kategoriji člani nad 94 kilogramov, prvo mesto Tare Štelcar v kategoriji U15 do 53 kilogramov, prvo mesto Pie Drobne v kategoriji U 15 do 58 kilogramov ter drugo mesto Nine Repac v isti kategoriji. Poleg omenjenih rezultatov so mladi upi JJK ADK Maribor dosegli še nekaj zelo lepih uvrstitev v mlajših kategorijah.

Na tekmovanju so v okviru otvoritve tekmovanja častni gosti na povabilo vodstva ju-jitsu zveze Slovenije opravili sprejem za dobitnike medalj iz minulega Mladinskega svetovnega prvenstva v Atenah. Na omenjenem tekmovanju je slovenska reprezentanca osvojila pet odličij in še nekaj odličnih uvrstitev. V reprezentanci sta nastopila tudi  tekmovalca JJK ADK Maribor Nejc Noč in Žiga Kokol, oba v kategoriji borbe do 62 kilogramov. Nejc je osvojil odlično 9. Mesto, Žiga je bil na koncu sedemnajsti.

V okviru tekmovanja je v soboto 1.4.2017 potekalo tudi Finale Jadranske ekipne ju-jitsu lige. Na tekmovanju so nastopile štiri najboljše ekipe po rednem delu: N&F iz Aleksinca (SRB), Panda iz Herceg Novega (MNE), Osensei iz Štipa (MAK) ter JJK ADK iz Maribora. V prvem polfinalu je ekipa JJK ADK Maribor morala priznati premoč ekipi N&F iz Aleksinca, kasnejšemu prvaku lige. Ekipa JJK ADK Maribor je nato premagala ekipo Osensei iz Štipa, ter s tem osvojila tretje mesto.

Ob zaključku slovesnosti je predsednik JJZS Robert Perc podelil diplome za uspešno opravljene višje stopnje pasov. Priznanje za opravljeni 1. KYU sta prejela Anže Vujčič in Uroš Trčak, za opravljeni mojstrski pas 2. DAN Denis Kurbus in mojstrski pas 3. DAN Milan Borko, vsi člani JJK ADK Maribor.