Maribor
27.07.2017

Mariborski rokometaši so pričeli s pripravami na novo sezono, s trenerjem povratnikom Marko Šibilo in prvo okrepitvijo moštva Luko Žvižejem. O slednjem ne gre izgubljati besed, ob njem pa je na prvem treningu bilo opaziti še nekaj novih obrazov.
Luka Žvižej se je pojavil na prvem treningu mariborskega Branika. Dolgoletni slovenski reprezentant, soustvarjalec uspehov najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba Celja Pivovarne ter igralec, ki je nosil dres velikih Barcelone in Szegeda je zagotovo velika dodana vrednost. Še posebej bo s svojimi izkušnjami prišel prav mladim igralcem. »Upam, da bom lahko s pridobljenimi izkušnjami in znanjem pomagal vsem. Že nekaj let nazaj sem se odločil, da bomo profesionalec in tega se držim še danes. Po sedmih letih je prišel čas , da zamenjam sredino in z Mariborom smo hitro našli dogovor. Kljub selitvi ostajam tako rekoč doma na Štajerskem in pred mano so novi izzivi. Vsi se zavedamo zakaj smo tukaj, da še izboljšamo rezultate iz preteklih sezon in jaz bomo naredil vse kar je v moji moči, da nam to tudi uspe.« je dejal 36-letni Luka Žvižej, ki se lahko pohvali s kar 217 nastopi za slovensko izbrano vrsto.
Ob njem so prišli še na posojo iz Celja Rok Cvetko, ki sta z vratarjem Tilnom Lebnom z mladinsko reprezentanco na SP v Alžiriji, hrvaški vratar Marin Đurica in njegov sonarodnjak Adnan Sivič, ki ima še potni list BIH in igra selekcije U-19 in U-21 te države, estonski reprezentant Andris Celminš in ob Cvetku še en njegov soigralec iz minule sezone pri Slovenj Gradcu Žan Šol, ki pa trenutno samo trenira z moštvom, saj je še v fazi dogovarjanja sodelovanja.
Okostje ekipe z Bogadijem, Špendetom, Kapularjem, Sokom in vratarjem Čudičem na čelu je ostalo enako, kar ob naštetih okrepitvah zagotovo predstavlja kapital za vzpostavitev zanimivega in konkurenčnega moštva. »Potencial je velik, ki pa ga bo potrebno razviti z veliko truda in trdega dela. To, da je kar nekaj igralcev ostalo od minule sezone in so tudi temu primerno uigrani je kapital, ki ga je dodatno oplemenitil Luka Žvižej. Razen njega pa so prišli igralci, ki so mladi in začetku svojih karier, a temu primerno motivirani in željni dokazovanja. Računam, da je to dobra kombinacijo s katero bomo pozitivno vstopili v novo sezono.« je dodal trener Marko Šibila, v zadnjih letih kreator glavnih uspehov mariborskega rokometa.

Odhodi: Gašper Hrastnik(CSM Bukarešta-ROM), Matic Verdinek(RK Gorenje Velenje), Lucijan Fižuleto(posoja iz CE, Bruck-AVT), Igor Čagalj(RK Vojvodina-SRB)
Prihodi: Marin Đurica(RK Zamet Rijeka-HRV), Andris Celminš(EST, RK Gorenje Velenje s posoje v RK Slovenj Gradec 2011), Adnan Sivić(BIH, RK Siscia-HRV), Rok Cvetko(posoja iz RK CE Piv Laško, na posoji v RK Slovenj Gradec 2011), Luka Žvižej(prost), Žan Šol (RK Slovenj Gradec 2011)* v fazi dogovarjanja

Vse novice

Strani