Maribor
08.08.2017

Rokometaši mariborskega Branika se bodo v pripravljalnem srečanju pomerili z evropskim velikanom, francoskim PSG-jem. Moštvo slednjega, ki ima v svojih vrstah smetano najboljših igralcev rokometa na svetu, se mudi na pripravah na Rogli in so se prijazno odzvali povabilu RK Maribor Branik.
Kar sedem igralcev in tudi nosilcev igre francoske reprezentance, ki je osvojila zadnja dva SP-ja in se ponaša z dvema olimpijskima naslovoma, sestavlja francoski Paris St. Germain. Če bratoma Karabatić, golmanski legendi Omeyerju ter Abaloju in Narcisu dodamo še danskega asa Hansna, nemškega virtuoza Gensheimerja in hrvaškega bombarderja Stepančiča dobimo sam svetovni vrh igralcev rokometa. Vse to z arabskim kapitalom premore PSG, ki je z nekdanjim slovenskim selektorjem Zvonimirjem Serdarušićem v zadnjih treh sezonah osvojil francosko prvenstvo ter zaigral v dveh polfinalih Lige prvakov. In ta PSG se bo v prijateljskem srečanju pomeril z mariborskimi rokometaši. »Sprva sploh nismo verjeli, da se bomo pomerili z velikim PSG-jem in smo mislili, da gre za kakšno šalo. Seveda smo zelo veseli, da se bomo lahko pomerili s tako eminentnim nasprotnikom. Še nekaj let nazaj smo sanjali o tem, da bomo lahko zaigrali s takšnimi rokometnimi asi. Meni je bila vedno želja, da enkrat skušam premagati vrhunskega vratarja Thierrya Omeyerja in kot kaže se mi bo ta želja tudi uresničila.« je dejal 24-letni Aleksander Špende, ki dodaja da bo kljub veliki želji po dokazovanju potrebno odigrati kolektivno.
Ne bo pa to srečanje nekaj posebnega samo za mlade igralce, ampak tudi za tiste malo bolj izkušene. »V moji dosedanji karieri še nisem imel priložnosti se pomeriti s takšni vrhunskimi igralci in seveda bo mi v čast stati nasproti takšnemu evropskemu velikanu. Po eni strani nam bo to dober pokazatelj kje smo trenutno, a bomo po drugi strani tudi uživali v takšni tekmi. Zagotovo pa moramo to srečanje maksimalno izkoristiti in se naučiti tudi kaj novega. Seveda pa bi izkoristil priložnost in povabil vse ljubitelje rokometa, da pridejo na tekmo in da uživajo v igri proti zvezdniškemu PSG-ju ter hkrati podprejo nas, da jim bomo nudili čim boljši odpor.« je dodal 32-letni hrvaški krožni napadalec Zvonimir Kapular.
Pripraviti moštvo na takšnega nasprotnika predstavlja dodaten izziv tudi za trenerja. Dejstvo je, da je kakovostna razlika med Mariborčani in Parižani več kot očitna, a takšne tekme ne prinašajo zgolj obračun dveh moštev. »Nasproti nam bo stala morda ta trenutek najboljša rokometna ekipa na svetu. Ne samo, da so ostali pri lanski že tako vrhunski zasedbi, še okrepili so se z najboljšim norveškim igralcem Sanderjem Sagosenom in španskim reprezentančnim vratarjem Rodrigom Corallesom. Tako, da gre res za res samo smetano svetovnega rokometa, kar je ravno čar za publiko in priložnost za naše igralce, da se preizkusijo na tako visokem nivoju igranja rokometa. Upam, da bomo to maksimalno izkoristili in unovčili za nadaljevanje priprav, kjer nas čaka še veliko dela za uigravanje moštva. Izgubiti nimamo kaj in vsaka lepa akcija, vsak zadetek bo zlata vreden, ki ga bo verjamem lepo število ljudi v dvorani znalo nagraditi.« meni trener RK Maribor Branik Marko Šibila.
Srečanje med RK Maribor Branik in Paris St. Germainom se bo v petek 11. avgusta v mariborskem Taboru pričelo ob 17.30. Vstopnice po ceni 5 evrov se bodo uro pred začetkom srečanja prodajale na blagajni pred vhodom v dvorano.

Vse novice

Strani